Lomi Lomi massage

De Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is een onderdeel van de traditionele Hawaiiaanse geneeskunde en werd in families aan elkaar doorgegeven. Pas in de jaren 70 werd de Lomi Lomi massage ook aan niet Hawaiianen geleerd. Traditionele Lomi Lomi beoefenaars starten de Lomi behandeling met een Pule (gebed) voor de cliënt en voor zichzelf. Tijdens de massage wordt er gemasseerd met Aloha. Aloha betekent letterlijk levensadem. Werken met Aloha tijdens de Lomi Lomi massage betekent werken met universele liefde en intentie.  Een mooie omschrijving voor de Lomi is dan ook “liefdevolle massage“.

De Lomi Lomi massage is het meest bekend door de lange, vloeiende massage grepen en de dans rondom de tafel. Er wordt gemasseerd met de onderarmen met een ruime hoeveelheid warme olie. Ook worden er tijdens de Lomi strekkingen, rotaties en knedingen gebruikt. Een Lomi Lomi masseur kan bijvoorbeeld met één arm de schouder masseren terwijl de andere hand / onderarm de heup masseert, dit om harmonie en balans te bevorderen in het lichaam.

Tijdens de Lomi Lomi massage zal ook altijd de buik worden gemasseerd. Hawaiianen geloven dat de buik de ziel van ons lichaam is.

Door de constante flow van de massage en de helende werking van de Lomi Lomi wordt een diepe ontspanning ervaren en worden blokkades opgeheven.

De Lomi Lomi massage die gegeven wordt is de Traditionele Lomi Lomi die ik geleerd heb bij Kumu Pauline Kealohi van Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen www.zonnevlechtopleidingen.nl.

Bij de Lomi Lomi wordt het lichaam minimaal bedekt met een sarong om belemmeringen in de massagebeweging te voorkomen.

Reageren is niet mogelijk